Pokud jste milovníky zázvoru, zbožňujete ho a prostě na něj nedáte dopustit, mám tady pro vás jednu úžasnou nabídku, která se vám určitě bude zamlouvat. Prvně si ale rozebereme něco blíže o zázvoru – jaké má účinky, kde se používá a tak dále.
Kdo z nás nezná zázvor, ten asi nežije – už od pradávna, když jsme byli nemocní, nám naše babičky, dědečkové, tetičky, nebo nejčastěji asi maminky a tatínkové vždy na nemoc uvařili zázvorový čaj, který pomáhá proti nachlazení a onemocněním. Zázvor se pěstuje především v tropech a subtropech – takže to jsou zejména krajiny, kde je strašně moc tepla (např. Indie). Dalšími zeměmi, které pěstují zázvor, jsou například ještě Čína, Nigérie, Nepál, Indonésie a Thajsko…
Zázvor působí velmi příznivě a dobře na lidské zdraví – ať už je sušený nebo čerstvý. Mnoho lidí zázvor nesnáší (stejně jako já) – a ptáte se proč? Sice je účinný a může vám pomoct, když jste nemocní, to bezpochyby, ale také je ve větším množství (například v čaji) hodně pálivý v puse – to ale značí, že všechny bakterie a viry, které v sobě máte, zázvor takzvaně „vypálí“, jak se často říká.
No a tedy pro ty, kdo milují zázvor tu mám už již zmiňovanou nabídku, která by se hodně lidem mohla líbit a to je zázvorová limonáda domácí. Přesněji je v ní nejen zázvor, ale i ženšen. Takže nejen, že zázvorovou limonádu můžou obdivovat milovníci pikantních věcí (protože jak už jsem zmiňovala, zázvor ve větším množství je pikantní), ale také je sladká, což jsou dvě zvláštní, nicméně originální a dobré kombinace. Mimochodem, na stránkách najdete i doporučení, jak si limonádu nejlépe vychutnat. Stojí jen úžasných třicet tři korun – což je opravdu skoro jako zadarmo. Proto pokud milujete zázvor, určitě si limonádu neváhejte zakoupit a věřím, že nebudete litovat koupě této skvělé zázvorové sladké, ale zároveň pikantní limonády!